20080612

pari sanaa tomaateista

tiätteks kuin paljon voi ihmistä vituttaa kirsikkatomaatit?
paljon.

kirsikkatomaattien ostaminen on ihan arpapeliä. koskaan ei voi tietää onko ne ihan pehmeitä vai mauttomia vai mitä ne on. tästä lähtien avaan ne askit siellä kaupassa ja puristelen niitä, että siinähän sit mietitte, onks teidän tomaattia laamittu. vittu. ostin eilen taas rasian ja sisältö näytti ihan okei, mut pääsin kotiin ja fiilistelin, että kohta sit syön niitä, niin enpäs syökään, koska ne oli ihan pehmeitä. kuka vittu haluaa syödä pehmeitä tomaatteja? se on ihan sama asia kuin, että kuka vittu haluaa syödä ruskeita banaaneja. mä haluan banaanini hiukka vihertävinä ja tomaattini kiinteinä, onko se tähän maailmanaikaan niin vitun liikaa vaadittu? ahdistavaa. se on sellanen juttu, että mulla ei todellakaan ole varaa heittää joka vitun kauppareissulla kahta euroa ihan noin niinku tipiks siitä, että ostan paskaa. ziisus.

nyt joku miettii, että miksei se voi ostaa normitomaatteja, kun niitä voi siellä kaupassa tunnustella. en voi. vihaan pilkkomista sydämeni pohjasta. rakastan kaikkia ihania raikkaita salaatteja, mutta onhan niitä nyt aivan helvettiä tehdä. ensin peset kaikki vitun rehut ja sitten alkaa se loputon pilkkominen ja jos et pilko tietyssä järjestyksessä niin kaikki maistuu joko sipulille tai sitten leikkuulauta lilluu jossain tomaatin siemenissä ja tarttuu kaikkeen ja se on ahdistavaa. onko liikaa vaadittu, että ne ainesosat menis vasta suussa sekasin? muutenhan mä voisin tunkea kaikki aina vaan blenderiin ja lusikoida naamaan. muutenhan ravintolassakin voitais alkaa valmistaa kaikki noin. kirsikkatomaatteja ei tartte pilkkoa. ne voi laittaa puoliksi tai syyä sellasenaan. isot tomaatit täytyy pilkkoa, koska niissä on se kökkö ja mä en tasan syö mitään kökköjä. se on ihan sama asia kuin söisin vittu jostain broiskusta luut.

yritin tässä kirjoittaa, miltä tomaatin sitten tulee maistua ja miltä sen kuuluu tuntua suussa, mutta arvaahan sen, etten pysty sitä edes muistamaan, koska olen saanut pelkkiä paskatomaatteja niin vitun kauan kuin muistan. tomaatin ei kuulu olla pehmeä, imelä, hiukan mädän makuinen. sen ei myöskään kuulu maistua vetiseltä eikä jauhoiselta. jos haluan jauhoisia makuelämyksiä, menen matti vanhaselle syömään tai vaihtoehtoisesti vedän suoraan vehnäjauhoja pussista. on taasen sunnuntai..

jos haluatte parempaa luettavaa niin siirtykään anasta urpoon.

5 kommenttia:

kervå kirjoitti...

itse asiassa kaikki muut pikkutomaatit on parempia ku kirsikka-. esim miniluumu- ja sit oli joku pisara-.

ja banskun pitää olla keltanen!!

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Mä tein tänään salaattia pitkästä aikaa ja laitoin ihania kirsikkatomaatteja siihen, sellasia jotka oli vielä siinä oksassa kiinni. Olen ihan samaa mieltä tomaateista kanssasi.

Ja kervå, banskussa pitää olla jo hiukan ruskeaakin, sit se on ihanan makea. Vihreät banaanit maistuu ihan liimalle.

Ana Pernod kirjoitti...

tsäärvo, no mut mä meinasin noit kaikkii. noit kaikkii hei. miniluumuu, pisaraa ja noit.
banskut vihertävinä vaaleankeltasina.

itpil, oksatomot on kyl yleensä aika hyvii, mut ei niistkää aina tiiä.
ei tiiä ei.

vittu tää tipaton ottaa. koville.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

no jumankekka, selvinpäinkö sä niitä inhottavia tomaatteja syöt?

nyt ymmärrän

hiisa kirjoitti...

Täyttä asiaa, pilkkominen on persiistä.